10 jaar dames TWC Nederweert

Nederweert – Tien jaar geleden was het wielerpeloton vooral een mannenwereld. Er fietsten wel dames, maar die waren op één hand te tellen.

Dat kan anders, dacht Frans Kessels. Hij vroeg Theo Strijbosch en Marjan Kessels om mede de kar te trekken. Deze TWC Nederweert leden wilden de drempel voor dames om te gaan tourfietsen verlagen en richtten samen TWC-dames op. En met succes: vanaf het begin stroomden de aanmeldingen binnen en de drie oprichters stonden klaar om de nieuwe aanwas te begeleiden.

Onderwerpen

Zomaar een aantal onderwerpen die wekelijks aan bod kwamen: hoe fiets je in een groep, welke versnelling kan je het beste kiezen, hoe verwissel je een band én mag je echt geen onderbroek dragen onder je wielerbroek?

Groei ledenaantal

Doordeweeks werd de trainingstijd bepaald op dinsdagavond. De vaste trainingsavond van de heren is woensdag. Op deze manier konden de vrouwen-van-de-fietsende-mannen-met-kinderen ook fietsen (en de papa ‘s op dinsdag oppassen). Al snel groeide het ledental gestaag en kon er zelfs in verschillende (snelheids-)groepen gefietst worden.

Verschillende niveau’s

Waar er 10 jaar geleden vooral ‘rondjes om de kerk’ gereden werden, wordt er tegenwoordig op verschillende niveaus én verschillende afstanden gefietst. Zuid-Limburg, overwinteren op de watt-bike, weekendje Ardennen, al dan niet met een vooraf gedownloade route. Ook hier is de afgelopen 10 jaar veel mogelijk geworden. Sportiviteit, uitdaging en gezelligheid kan bij de dames van TWC goed samen. Eén ‘vrouwendingetje’ blijft, namelijk dat ze graag een lekker kopje koffie tijdens de rit hebben.

Wil je meefietsen?

Heb je zin om eens een rondje mee te fietsen? Vaste fietsdagen zijn dinsdagavond en zondagmorgen. Vind je het eng? Er staan buddy’s klaar om een keertje met je te fietsen en je alle ins en outs te vertellen! Meld je aan via de website www.twcnederweert.nl