SugarPunch uit Weert brengt eerste single mét videoclip uit

Fotograaf: Dion Huiberts

De Weerter punkpop band SugarPunch brengt vandaag hun allereerste single “Let You Fall” uit, compleet met videoclip. Voor deze single hebben de heren en dame alles in eigen beheer opgenomen.

“Iedereen heeft zelf apparatuur en microfoons om opnames te maken. Het is natuurlijk super relaxed om in je eigen ruimte, op je eigen tempo te kunnen werken. Er is geen druk. Je kunt honderden takes doen als je dat wilt,” vertelt Janneke, zangeres en songwriter van SugarPunch. “Hans Reinders van The PITStudio heeft al die honderden takes (haha) supermooi gemixed en gemastered! Ook hadden we met hem een hele fijne samenwerking, waarbij we onder het genot van een kopje thee samen aan de mix konden sleutelen.”

“Let You Fall” gaat over loslaten, in de breedste zin van het woord. Het loslaten van mensen die een negatieve invloed op je leven hebben, maar ook het loslaten van situaties. Bijvoorbeeld als je een situatie of persoon niet kunt veranderen. Laat het los, laat het gaan.

In juli vorig jaar had de formatie de videoclip voor deze single al opgenomen. Dit hebben ze kunnen doen in de prachtige omgeving van poppodium Roepaen, te Ottersum. Vanwege COVID-19 werden er geen concerten georganiseerd, daarom stelde stichting Roepaen hun locatie ter beschikking aan jonge makers voor kunst- en cultuurdoeleinden. De band heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt.

Samen met videograaf Dion Huiberts hebben ze de magie van zowel de locatie als de band kunnen vastleggen. En het resultaat mag er zijn!

De videoclip van “Let You Fall” is hier te bekijken:
https://youtu.be/k70t6xX-VeI

Volg SugarPunch! via: