Bouw Park Zuytwillemsvaert nadert voltooiing

Algemeen Economie Weert 4 reacties 2 min. leestijd

Het project ‘Park Zuytwillemsvaert’ aan de Werthaboulevard nadert haar voltooiing. In november 2018 vond de start van het nieuwbouwproject plaats en in april 2022 is de schop de grond in gegaan voor de bouw van de laatste watervilla’s.

In de afgelopen jaren zijn ruim 200 appartementen, woningen met een patiotuin, stadswoningen en watervilla’s gerealiseerd.

Herbestemming mouttoren

Het meest bediscussieerde en in het oog springende projectdeel is de mouttoren van de vroegere Werthabrouwerij. Deze toren heeft een nieuwe bestemming gekregen waarna nu de puntjes op de i worden gezet.

Deze toren is circa 25 meter hoog en dateert uit 1941-1942. In deze tijd werd de toren gebruikt voor de opslag van mout en gerst. De toren beschikt in totaal over vier verdiepingen waarvan er drie bruikbaar zijn.

De toren is inmiddels links en rechts ingepakt met 10 appartementen. In de toren wordt op de begane grond en eerste verdieping het Wertha-museum met een proeflokaal gevestigd. De tweede verdieping is niet exploitabel omdat hier silo’s gesitueerd zijn. Deze silo’s maken deel uit van de constructie en zijn gehandhaafd. Op de derde verdieping komt een luxe Bed & Breakfast.

Watervilla’s

De laatste watervilla’s zijn begin april in aanbouw genomen. Zo’n luxe watervilla is in de basis voorzien van 3 ruime slaapkamers, een luxe badkamer en een heerlijke tuin op de begane grond en beschikt over een riante living met luxe open keuken en een dakterras (24m²) aan de kanaalzijde op de verdieping. De villa’s zijn het slotstuk van het nieuwbouwproject Park Zuytwillemsvaert.

Kunstwerk

In Park Zuytwillemsvaert komt ook een kunstwerk van Job Smeets. De kunstenaar heeft de besturingscabine van de voormalige laad- en loskraan van het landbouwbelang gebruikt zodat ook er een link blijft bestaan met de historie van deze locatie.

Het kunstwerk zal in het parkje aan de Werthaboulevard worden geplaatst. Vermoedelijk wordt dit kunstwerk aan het eind van de expositie in museum W onthuld, dat zou dan begin oktober zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties