Dak van woning aan Bocholterweg vat vlam

Plaats een reactie

Update 14.37u – De hulpdiensten zijn donderdag rond 13.45 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Bocholterweg in Weert.

Een bewoner was bezig met een klusje bij het dak toen deze vervolgens vlam vatte. De bewoner had in eerste instantie niets in de gaten en werd door een alerte voorbijganger gewaarschuwd.

Vervolgens probeerde de bewoner de brand te doven door middel van water uit een tuinslang. Intussen was ook de brandweer gealarmeerd. Er werd door de meldkamer opgeschaald naar ‘middel brand’ omdat het vuur in het dak zat en er vlammen zichtbaar werden. Niemand raakte gewond bij de brand.

Door middel van een hoogwerker en meerdere blusvoertuigen probeert men het vuur onder controle te krijgen. De brand wordt van zowel binnen als buiten bestreden door de brandweer. Overigens was het dak vorig jaar nog gerenoveerd, zo vertellen geschrokken buurtbewoners.

De Bocholterweg is afgesloten tussen de Ringbaan en Mastenbroekweg. De brand is inmiddels onder controle. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nabluswerkzaamheden.

Update: De brand is ontstaan door het afbranden van verf aan de dakgoot.

Bekijk de video via: https://youtu.be/J732WVHUHSY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie