Jeugd tikje rebels tijdens Laatste Schooldag

De corona-maatregelen zijn opgeheven, dus ook de Laatste Schooldag (LSD) is terug van weggeweest. Tijdens zo’n laatste schooldag is de jeugd in Weert altijd in voor een eindexamenstunt.

Ook dit jaar konden de leerlingen het niet laten om een tikje rebels te zijn. Gelukkig was het niet zo ernstig gesteld als in 2019, toen werd LSD bij de Philips van Horne afgelast vanwege ongeregeldheden.

Maar de vertrekkende middelbare scholieren moesten vandaag toch nog even hun handtekening achterlaten. Bij de Philips van Horne hadden ze weer een spuitbus gevonden en o.a. de brievenbussen bij de hoofdingang een kleurtje gegeven.

Wie het parkeerterrein bij Het College op kwam rijden zag een fiets op eenzame hoogte hangen. Ook was er een auto volledig ingepakt met vershoudfolie.

De lachende derde was de McDonald’s in het centrum. LSD werd daar door de jeugd vooral gevierd met een McKroket, kipnuggets en een drankje. De toeloop was zo groot dat de fietsen zelfs tot halverwege de Korenmarkt op straat stonden geparkeerd.

De jeugd kan na vandaag genieten van de meivakantie en de eindexamenleerlingen kunnen aan de bak voor hun examen. Het schriftelijk examen begint op 12 mei.