Trix Reintjens presenteert Roméo et Juliette de musical in Munttheater

Na de succesvolle producties Chess, West Side Story en Les Misérables, presenteert Trix Reintjes op vrijdag 22 april, zaterdag 23 april en zondag 24 april (matinee) opnieuw een geheel door haar bewerkte musical in het Munttheater: Roméo et Juliette, het bekendste liefdesdrama ter wereld.

Roméo et Juliette de musical

Roméo et Juliette, het bekendste liefdesdrama ter wereld. Het verhaal, even tragisch als romantisch, is voor deze uitvoering muzikaal bewerkt door Trix Reintjens, die het 17-koppige orkest ook dirigeert. De regie is in handen van Carin Rosbergen, die de hartstocht, haat en liefde ontroerend weet weer te geven. Rita Scheffers tilt het koor en de zangsolisten naar een professioneel niveau, en Annelies van Kempen verzorgt de choreografie van de danspartijen. Met een cast van ca. tachtig personen, nagenoeg allemaal amateurs, wordt een grootschalige en professionele productie gerealiseerd. Laat u verrassen door een show vol prachtige muziek, zang , toneelspel en dans.

De musical wordt in een concertante versie uitgevoerd. De zangers en dansers beelden de verhaallijn van het liefdesdrama uit op het toneel. Het verhaal wordt ondersteund met beeldmateriaal en een aangepaste regie die integraal, als rode draad, deel uitmaakt van het concert.

Muziek

Accordeonist, dirigent en arrangeur Trix Reintjens bewerkte de muziek voor een compleet orkest van 17 musici. Om de klankkleur en klanksfeer van de originele orkestsamenstelling te evenaren, kreeg het ensemble een toevoeging van hobo, saxofoon, trompet, basgitaar, toetsen en percussie. De muziek is voor elke instrumentalist persoonlijk gearrangeerd. Een verrassende muzikale balans is het resultaat.

Zang en dans

Het jongerenkoor met enthousiaste amateurzangers en -zangeressen is geselecteerd uit drie koren. Zij verzorgen de zang, inclusief de solistische hoofdrollen en het toneelspel. De koorleiding is in handen van Rita Scheffers, professioneel koordirigente. Om het geheel compleet te maken verzorgt een aantal jonge amateurdansers, onder leiding  van professionele choreograaf Annelies van Kempen, de dans en het toneelspel waarmee het karakter van het drama Roméo et Juliette behouden blijft.

Tickets

Reserveren via www.munttheater.nl/agenda, bij de theaterkassa van het Munttheater of via 0495-513575.