Belevingsmiddag Veiligheid en huldiging HackShield-winnaars

112 Algemeen Weert Reageer 4 min. leestijd

Zondag 29 mei is er op de Nieuwe Markt van alles te beleven rondom het thema veiligheid. Denk aan traditionele hulpdiensten zoals de politie, brandweer en ambulancezorg, maar ook bureau Halt, Burgernet, Punt Welzijn en het Rode Kruis.

Deze belevingsmiddag duurt van 13.00 tot 17.00 uur en valt gelijk met koopzondag in Weert. Daarnaast worden de drie beste HackShield-spelers van Weert bekend gemaakt en gehuldigd door burgemeester Vlecken.

Burgemeester Vlecken: “Het is belangrijk dat we de jeugd nu al alles leren over veilig internetten en online gevaren. HackShield speelt daar een belangrijke rol in. De drie beste spelers van Weert verdienen het dan ook om beloond te worden, want samen zorgen we voor een veiliger Weert! En ik nodig alle kinderen van de gemeente Weert én hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en vriendjes en vriendinnetjes uit om deze leuke en leerzame dag te bezoeken!”.

Belevingsdag Veiligheid

Iedereen is welkom om zondag 29 mei tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje te komen nemen op de Nieuwe Markt. Tijdens deze middag staat het thema ‘veiligheid’ centraal. Naast de gemeente zijn er allerlei andere veiligheidsorganisaties, zoals de politie, brandweer, ambulancezorg, bureau Halt, Burgernet, Punt Welzijn en het Rode Kruis. Ook is het Mobiele Media Lab van de politie aanwezig. In deze 18-meter lange trailer kunnen kinderen en volwassenen samen met de politie alles leren over digitale criminaliteit. Daarnaast is er een spannend escape room-spel over jeugdige ondermijning.

HackShield: spelenderwijs leren over online gevaren

Steeds vaker worden mensen (jong en oud) slachtoffer van digitale criminaliteit. Denk dan aan cyberpesten, hacken, phishing of oplichting. Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten en wat je wel of juist niet moet doen. Eén jaar geleden is de gemeente Weert daarom gestart met HackShield: een cybersecurity spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, waarmee ze op een speelse manier online gevaren leren herkennen en voorkomen. Denk aan het maken van sterke wachtwoorden en het herkennen van valse linkjes. Dit helpt niet alleen de kinderen zelf, maar leidt ook tot gesprekken met bijvoorbeeld (groot)ouders over online veiligheid. Want samen zorgen we voor een veiliger Weert! Verdere informatie is te vinden op www.weert.nl/HackShield

Prijswinnaars

Door puzzels op te lossen, vragen te beantwoorden en zogenaamde missies te spelen, kunnen kinderen punten verdienen met het spel. Zondag 29 mei worden de drie beste spelers van Weert ontvangen op het politiebureau van Weert. Ze rijden dan in een politieauto naar de Nieuwe Markt. Daar worden ze door burgemeester Vlecken ontvangen en gehuldigd. “Wie weet kunnen ze mij dan nog iets leren!” aldus de burgemeester. De winnaars krijgen een leuk prijzenpakket én een rondleiding door de brandweerkazerne van Weert.

Tot en met 22 mei kunnen kinderen nog meespelen om zoveel mogelijk punten te verdienen en in de top drie beste spelers te komen. Ook daarna kunnen kinderen natuurlijk nog HackShield spelen, maar hun score kan dan niet meer meegenomen worden voor deze huldiging. De drie winnaars krijgen in de week voor de huldiging persoonlijk bericht hierover van HackShield. Verdere informatie over HackShield en de competitie wordt later bekend gemaakt via www.weert.nl/HackShield

Ook HackShield spelen?

Alle kinderen in de gemeente Weert kunnen deze game gratis thuis spelen. HackShield is gratis te downloaden voor smartphone of tablet, via de Play Store of App Store. In de app kunnen ze dan kiezen voor ’Weert’.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie