Dierenpolitie in Weert stuit op illegale hondenhandel dankzij alerte getuige

112 Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Dankzij een alerte getuige stuitte de politie in Weert vandaag op illegale hondenhandel. De getuige had een buitenlandse auto gezien met daarin benches en puppy’s en lichtte de politie in.

Agenten van de dierenpolitie gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Het vermoeden bleek te kloppen. Er werd een puppy aangetroffen die illegaal over de landsgrenzen was gebracht.

De informatie die in het hondenpaspoort stond kwam niet overeen. Zo klopte o.a. de leeftijd van de puppy niet. Ook kon er geen gezondheidsverklaring van een dierenarts worden overhandigd en was het hondje niet aangemeld.

De handelaar moest afstand doen van de hond. De puppy is vervolgens naar een geheime locatie overgebracht. Een dierenarts zal zich verder ontfermen over de hond. De dierenpolitie zal de pup herplaatsen bij een geschikt adres nadat het onderzoek is afgerond.

Wees alert

De illegale handel in honden is al jaren een maatschappelijk probleem en lijkt ten tijde van de coronacrisis alleen maar groter te worden. Illegaal geïmporteerde en gefokte honden worden vaak onder erbarmelijke omstandigheden gefokt en gehouden.

Met de aankoop van een illegaal geïmporteerd of gefokt hondje is het risico groter dat deze niet goed is gesocialiseerd, gevaccineerd, gechipt en geregistreerd. Wees dus alert! Ook hebben de honden vaak gezondheidsproblemen en kunnen ze besmet zijn met ernstige ziektes.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties