Recreatieve rijtuigentocht door de Weerter natuur

Algemeen Uitgaan Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

Sociëteit Amicitia 1842 uit Weert viert dit jaar haar 180 jarige bestaan. Voldoende reden om dit jubileum te vieren met extra activiteiten.

Amicitia 1842 is een Sociëteit die van oudsher bekend staat als een vereniging die als doel heeft een band van vriendschap en welwillendheid tussen de leden te bevorderen. Gezelligheid staat hierbij hoog in het vaandel. De Sociëteit organiseert op gezette tijden voor haar leden en hun partners diverse activiteiten die druk bezocht worden.

Zo is er op zondag 22 mei, in nauwe samenwerking met de Vereniging voor het aangespannen paard ‘Het Vurige Span’ uit Weert, een recreatieve rijtuigentocht door de Weerter natuur. Rond 10.30 uur vertrekken maar liefst 16 rijtuigen vanaf de Mastenbroekweg (nabij Isidorus / Welkoop) richting Tungelroy.

De tocht wordt via landwegen voortgezet richting natuurgebied De Krang in Swartbroek. Bij café De Paol in Altweerterheide maken de rijtuigen een “pitsstop” om de paarden even rust te gunnen. Daarna wordt de tocht voortgezet. Dit tweede deel van de tocht gaat door het IJzeren Man gebied.

De rijtuigentocht eindigt rond 14.00 uur op de Mastenbroekweg in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie