Rondreizend showcasefestival Zuiderstorm komt naar Weert

Fotograaf: Frank Hirschhausen

Aanstaande vrijdag, 20 mei 2022, zal het rondreizende showcasefestival Zuiderstorm zijn intrede maken in Weert.

Na een fantastische start in Roermond afgelopen zaterdag, is het nu de beurt aan de Bosuil en de stad Weert om 18 provinciale acts een podium te bieden. Het showcasefestival is gratis te bezoeken. 

Vanaf 20.00 uur kan het publiek genieten van optredens verspreid over zes locaties in Weert: Cafe ZigZag, Theater de Huiskamer (buitenpodium), Cafe ’t Swaentje, Gotcha, Cafe de Harmonie en Cafe de Brouwer.

Geselecteerde acts

In februari 2022 zijn achttien acts geselecteerd door de zes programmeurs van de Limburgse poppodia, waaronder de acts geselecteerd vanuit Weert: Tommy Gazer (Alternative Rock), Ten Pickles For Johnny(Alternative Rock) en Stan Alpha (EDM). De overige acts die zullen optreden tijdens Zuiderstorm Roermond 2022 zijn:
Shakespeaker (Indierock/pop), DaddyUnchained (Nu-Metal / Hiphop / Funk / Crossover), Foreig Bloom (Electronic synth-pop), Janet Livv (Pop), Laudy Xalen (Hiphop/rap) The Akward (Alternative rock), Ditch The Volume (pop), RXCK (RnB-Soul / Pop), DRSSN (techno), Twentyseven (Rock), The Avery Fallon Band(Indie pop/indie rock), Ar-Jane((melancholische)pop), DéJà (Akoestische pop/folk), Jasmine (Pop/singer-songwriter) en Under Above (Dance / House).

Meer weten over de speeldata/locaties? Ga dan naar https://www.zuiderstormlimburg.nl/bezoeken/. Op 21, 22, 27 en 28 mei zal het festival nog plaatsvinden in Sittard, Maastricht, Venlo en Heerlen.

Over Zuiderstorm

Zuiderstorm is een nieuw platform voor aanstormend muzikaal talent uit Limburg, met name voor gemotiveerde en ondernemende muzikanten die zoveel mogelijk podiumervaring willen opdoen en publiek aan zich willen binden. Met Zuiderstorm willen wij een relatief grote groep Limburgse muzikanten een laagdrempelig podium bieden zodat ze in een korte tijd veel podiumervaring op kunnen doen. Deze ervaring wordt ondersteund door zakelijke en muzikale coaching.

De combinatie van ‘in korte tijd veelvuldig optreden’ en ‘begeleiding op maat’ zorgt ervoor dat muzikale en zakelijke ontwikkeling van deze muzikanten in een stroomversnelling terecht komt, waardoor ze een volgende stap kunnen zetten in de popwereld en aansluiting kunnen vinden bij andere talentontwikkelingsinitiatieven zowel in Limburg als landelijk en de kunstvakopleidingen.

Over de initiatiefnemers

Zuiderstorm is een samenwerking tussen de zes Limburgse podia – Grenswerk (Venlo), Muziekcentrum de Bosuil (Weert), ECI Cultuurfabriek (Roermond), Poppodium Volt (Sittard), Nieuwe Nor (Heerlen) en Muziekgieterij (Maastricht) – de opleidingen Zuyd Conservatorium (Maastricht) en Fontys Rockacademie (Tilburg) – en de provinciale koepel voor popmuziek Pop in Limburg.

Het festival wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Limburg, de gemeentes Venlo, Weert, Roermond, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht, het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en het Fonds Sociale Instellingen.