Succesvol kampioenschap voor ZPC De Rog

Na ruim twee jaar was er eindelijk weer een Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) en mochten de masters van ZPC De Rog uit Weert zich weer meten met de rest van Nederland en Europa.

Drie dagen zwemmen en strijden om medailles, eervolle vermeldingen verdienen en persoonlijke grenzen verleggen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Met 19 deelnemers was ZPC De Rog weer goed vertegenwoordigd. Er werd gestart op 56 individuele nummers en er werden 14 estafetteploegen samengesteld.

De heren scoorden op hun individuele nummers maar liefst 20 medailles waarvan 4x goud, 10x zilver en 6x brons. Bij de estafettes scoorden de herenteams maximaal door maar liefst 7 medailles binnen te halen bij 7 deelnames aan de estafettes.

De dames behaalden tweemaal zilver bij de estafettes op de 4×200 meter vrije slag en de 4×50 meter vrije slag. Ook het gemengde team scoorde uitstekend en wonnen goud bij de 4×200 vrij slag.