VC Fortutas Meisjes C opnieuw kampioen

Algemeen Kampioenen Nederweert Onger os Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Zaterdag 21 mei was de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor de Meisjes C van VC Fortutas. En opnieuw lonkte er een kampioenschap voor de meiden uit Nederweert.

In de eerste helft van het seizoen werd er door de dames al een kampioenschap in de wacht gesleept. Daarvoor werden ze na lang wachten tijdens het jubileumfeest van 13 mei nog voor gehuldigd door de club.

Nu kon er wederom een kampioenschap in de wacht worden gesleept. En dat is gelukt! Het bestuur van VC Fortutas feliciteert de Meisjes C met hun trainers voor het kampioenschap in de 2e klasse!

Wedstrijdverslag

“Als we de koppies koel houden, dan zou het moeten kunnen lukken”, aldus de coaches en de meiden C. “Eigenlijk hebben we niks te verliezen in deze spannende competitie waarin we zo gewaagd zijn aan elkaar.”

Met die gedachte bleven de meiden afgelopen zaterdag op de been en kunnen nu met trots terugkijken op deze spannende match.

Want ‘als je moet strijden om de koppositie, omdat ook de andere teams sterk zijn… en je pakt ‘m toch… mag je extra trots zijn op jezelf én je team.’

Na een bijzondere start met 2 verloren wedstrijden tegen onze grootste concurrent Bach Sv begonnen de dames met een zegereeks. In de 3e wedstrijd uit, in Valkenburg, kwam het kantelpunt. Nadat ze in sets met 2-0 achter kwamen, werd uiteindelijk alsnog met 2-3 gewonnen. Waarna de zegereeks niet meer werd onderbroken met maximale punten voor VC Fortutas tegen het 2e van Heerlen en MC1 teams van Weert en Budel.

Op de laatste wedstrijddag van het seizoen, VC Fortutas versus VC SEC Valkenburg, konden 3 teams nog kampioen worden. Tribunes waren dan ook gevuld met fanatieke supporters uit Valkenburg, Ell en Nederweert. Alleen bij een 4-0 overwinning konden de spelende teams Bach nog onthouden van hun kampioenschap. Met een zeer spannend verloop in de 3e set (26-24) werd VC Fortutas toch overtuigend kampioen in de 2e Klasse door thuis te winnen met 4-0. Waarna een fantastisch feest losbarstte in het veld en op de tribunes.

Volgend seizoen gaan de dames hun geluk beproeven in de Meisjes B categorie, heel veel plezier en succes!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie