Fresh Allstars claimen 4 van de 9 podiumplekken tijdens NK Breaking

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Fresh Allstars

Tijdens het NK Breaking op zaterdag 21 mei 20022 werd er gestreden in de disciplines Solo Men, Solo Women en Solo Kids. Breaking is inmiddels een olympische sport en staat tijdens de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs voor het eerst op het programma. Het NK breaking is voor de breaking top van Nederland dé plek om kwalificatiepunten te verdienen voor plaatsing voor de Olympische Zomerspelen.

Solo Kids

Bij de jeugdcompetitie Solo Kids domineerde de Fresh Allstars de battle met meerdere dansers in de top 8, en alle drie de podiumplekken. Aidan Wacanno (Weert) werd 3e, Salala Boonen (Swartbroek) werd 2e, en Federico Caboni (Nederweert) nam voor de tweede keer op rij de landstitel mee naar huis.

Solo Men

Bij de Solo Men haalde 4 dansers van de Fresh Allstars de top 32.
Cis Brans (Weert) kwam tot de beste 8 dansers en verloor zijn laatste battle in de kwartfinales.

De jonge Lorenzo Caboni (Nederweert) werd uiteindelijk 3e, waardoor hij als een van de jongste deelnemers wederom punten pakt op weg naar een eventuele plek op de Olympische spelen in 2024.

Lorenzo scoorde vorig jaar zo goed op de officiële ranking evenementen waaronder het WK, dat hij Nederland en Europa mag vertegenwoordigen op de World Games in Birmingham, USA. Als één van de 14 beste dansers ter wereld zal hij daar wederom strijden om een podiumplek.

De World Games is een wereldwijd multi-sports event, dat elke 4 jaar wordt georganiseerd. Het is het hoogst haalbare podium voor sporten die op dat moment nog niet behoren tot het Olympisch programma.

Lorenzo zijn weg naar de Olympische spelen in 2024 ziet er op dit moment in ieder geval veelbelovend uit.

Volg de ontwikkelingen van de breakdance scene in Weert via www.dansschoolfresh.com en het Instagram account van Fresh Allstars. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie