Vermeende gaslek Serviliusstraat blijkt airfryer-lucht

De brandweer werd donderdagavond rond 17.20 uur gealarmeerd vanwege een vermeende gaslucht op de Serviliusstraat in Weert.

Een bewoonster van een flatwoning had alarm geslagen nadat ze een gaslucht had waargenomen. De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse en gingen op onderzoek uit.

Na metingen bleek dat de gaslucht waarschijnlijk een ‘kooklucht’ uit een airfryer was. Er werd geen aanwezigheid van gaslucht in de woning gemeten. De bewoonster was gerustgesteld, maar verontschuldigde zich ook tegenover de hulpverleners. De hulpdiensten benadrukten nog eens dat het goed is om alert te zijn en namen de vrouw niets kwalijk.

Zeker gezien de eerdere gaslekkages in de straat de afgelopen jaren is het niet verwonderlijk dat men snel alarm slaat. Ook de kinderen uit de buurt konden de inzet van de hulpdiensten waarderen en klapten toen de hulpverleners vertrokken.