Weertse vriendinnen winnen jaar na elkaar tweede prijs missverkiezing

Fotograaf: Kevin Jeukens van The Light Portraits

Op vrijdag 18 maart werd de Weertse Marit Beelen gekroond tot 1st runner-up Miss Beauty of Limburg 2022. Zo won Joyce van Veenendaal vorig jaar ook de tweede plek bij deze missverkiezing.

Miss Beauty of Limburg is een provinciale missverkiezing waarbij er wordt gestreden om de titel Miss Beauty (18 t/m 27 jaar) en Miss Teen (15 t/m 17 jaar) of Limburg. Deze twee winnaressen gaan door naar het landelijke traject waarbij het gaat om de titel Miss Beauty en Miss Teen of the Netherlands.  

De 1st runner up heeft als taak in te vallen voor de Miss Beauty als zij niet aan haar plichten kan voldoen, een belangrijke taak dus! Verder wordt er ook altijd een 2nd runner up gekroond, deze valt in als ook de 1st runner up niet aan haar plichten kan voldoen.  

Er waren dit jaar bijzonder veel aanmeldingen. Per jaar doen er per categorie ongeveer 20 meiden mee, in een traject van een aantal maanden worden de finalisten klaargestoomd voor de provinciale finale.

Tijdens dit traject vinden er verschillende trainingsdagen, workshops en challenges plaats. Ook zamelen de finalisten geld in voor LINDA.Foundation, een organisatie die zich inzet voor arme gezinnen in Nederland.