Slingerende bestuurder weigert te stoppen voor de politie

Foto via: Politie Landelijke Eenheid Zuidoost

De politie had van andere weggebruikers meldingen gekregen dat er een slingerende auto over de snelweg A2 reed ter hoogte van Kelpen-Oler. Daarnaast reed het voertuig met zeer lage snelheid over de snelweg en had de bestuurder bijna alle rijstroken nodig voor zijn rit.

Agenten van de Landelijke Eenheid Zuidoost spoedde zich naar de snelweg en wilde de auto laten stoppen. De bestuurder dacht daar anders over en weigerde te stoppen. Uiteindelijk kon de politie de auto geforceerd laten stoppen in Weert, zo meldt de politie afgelopen nacht via Facebook.

De bestuurder bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 1100 UG/L (2.53 promille en dat is ruim 12 standaard glazen bier). Het rijbewijs van de bestuurder werd meteen ingevorderd. De bestuurder mag voorlopig geen voertuig meer besturen.