76-jarige man uit Weert geschept door vrachtwagen op A67 bij Geldrop

Geldrop / Weert – Update – De politie zoekt getuigen van een ernstige aanrijding vannacht tussen een voetganger en een vrachtwagen op de A67 (Venlo – Eindhoven) ter hoogte van Geldrop. De 76-jarige voetganger uit Weert raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagen reed door. De politie is nog op zoek naar de bestuurder.

De aanrijding vond omstreeks 1.42 uur plaats ter hoogte van hectometerpaal 28,5. De voetganger had vermoedelijk autopech, liet zijn auto staan en liep over de vluchtstrook in de richting van Eindhoven. Op de vluchtstrook werd hij vol geschept door een vrachtwagen. Een passerende automobilist zag het ongeluk gebeuren, verleende eerste hulp en alarmeerde de hulpdiensten.

Op dit moment is het onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding in volle gang. In verband met het onderzoek was de A67 gedurende enkele uren afgesloten, maar de weg is inmiddels weer open.

Signalement vrachtwagen

Een duidelijk signalement van de vrachtwagen is er niet. Bekend is dat het een groter model betreft. Gezien de impact van het ongeval heeft de vrachtwagen vermoedelijk schade opgelopen. 

Update

Uit nader onderzoek is gebleken dat er geen sprake is geweest van een aanrijding. Meer informatie lees je via dit bericht.