Artifacts zijn de nieuwe Pokemons

Tot en met zondag worden de Nationale Archeologiedagen gehouden. Ter gelegenheid hiervan werden vrijdagmiddag in het Natuur- en Milieucentrum in Weert twee nieuwe fietsroutes gepresenteerd.

Wethouder Suzanne Winters onthulde aan de Kazernelaan ook een nieuw Archeo-Speerpunt. Iedereen die de app ‘Archeo Route Limburg 2.0’ download kan er met augmented reality meer te weten komen over de Weerterbeek.

Archeo Route Limburg

Wie in Limburg de Archeo Route bezoekt komt meer te weten over de Limburgse geschiedenis en de archeologie. Op 74 locaties staan Archeo-Speerpunten. Het meest recent toegevoegde Speerpunt is te vinden aan de Kazernelaan, ter hoogte van het Natuur- en Milieucentrum in Weert. Het is het inmiddels achtste Archeo-Speerpunt dat in Weert en omgeving te vinden is.

Augmented Reality

Wethouder Suzanne Winters onthulde dit speerpunt waar via de app meer informatie te krijgen is over de Weerterbeek. “Als je de app downloadt kun je door middel van augmented reality het verhaal van de omgeving beleven”, zo licht zij toe. Joep Steinhage, de projectleider van de Archeo Route Limburg, vult aan: “Mensen krijgen een video te zien over de Weerterbeek en daarna kunnen ze een artifact verzamelen. Dat lijkt een beetje op het spel PokemonGo, wij noemen het ArcheoGo”.

Fietsroutes

Naast de onthulling van het nieuwe speerpunt werden ook twee nieuwe fietsroutes gepresenteerd. Deze routes gaan over ‘het Eiland van Weert’, zijn 32 en 46 kilometer lang en hebben respectievelijk 9 en 12 Speerpunten. Wethouder Winters is enthousiast over de Archeo Route Limburg. “Het is ontzettend belangrijk dat ons erfgoed behouden wordt, maar dat het ook vertelt wordt … Wat ik ook zo fantastisch vind is dat dit gratis toegankelijk is voor iedere bezoeker en iedere inwoner van Weert”.

Meer informatie over de fietsroutes en de Archeo-Speerpunten is te vinden op: www.archeoroutelimburg.nl.

In deze video zie je het nieuwe Archeo-Speerpunt en laat Joep Steinhage zien hoe de app waarmee je artifacts kunt verzamelen eruit ziet.

Bekijk de video: https://youtu.be/F46tcfp6Sag