Cursus voor iedereen die dicht bij mensen met dementie staat

De diagnose dementie is ingrijpend en roept veel vragen op. Wat is dementie? Wat staat jou en jouw partner te wachten? Waar kun je terecht voor hulp? De behandelaren van Vitaal Thuis geven je in de cursus Vitaal met Dementie praktische informatie hoe je beter om kan gaan met de ziekte of die van jouw partner.

De man van Willie Andriessen heeft dementie. Op aanraden van de casemanager Dementie heeft ze de cursus Vitaal met Dementie gevolgd. Ze deelt graag haar verhaal in de hoop dat het anderen helpt.

“Mijn man werd vergeetachtig en hij concentreerde zich met alles op rechts, dat waren de eerste tekenen van dementie. Nu woont hij in woonzorgcentrum Hornehoof. Ik heb er alles aan gedaan om hem zo lang mogelijk thuis te houden, maar door mijn eigen gezondheid ging het niet meer.

Ik ben nieuwsgierig en wil nieuwe dingen leren, daarom heb ik mij aangemeld voor de cursus Vitaal met Dementie. Voordat de cursus begon is een trainer bij ons aan huis geweest voor een intakegesprek. Het groepje van de cursus bestond uit 5 deelnemers, en het leuke is dat we nog steeds contact met elkaar hebben.

Vanuit de cursus pak je de dingen op die jou helpen. Zo heb ik geleerd om meer te praten over positieve én negatieve gevoelens. In het begin voelde ik een drempel om dingen te delen, maar doordat iedereen in de groep in hetzelfde schuitje zit stel je jezelf sneller open. En door het voeren van diepgaande gesprekken is er wederzijds vertrouwen opgebouwd.

Ik wil de cursus aan iedereen aanraden die dicht bij mensen met dementie staan. Start zo vroeg mogelijk met de cursus, dan heb je beiden het meeste profijt ervan.”

Wil je meer informatie over de cursus Vitaal met Dementie, kijk dan op https://www.landvanhorne.nl/cursus-vitaal-met-dementie