Concerten RICK’s Clarinet Choir in Openluchtmuseum Eynderhoof

Nederweert-Eind – Tijdens de dag van de Amateurkunst en Ambachten in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, op zondag 3 juli, verzorgt RICK’s Clarinet Choir de muzikale omlijsting.

Er zijn twee concerten: om 15.00 en 16.30 uur. Er geldt een entreeprijs voor het museumterrein: € 7,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Het programma biedt veel variatie, met o.a. Mexicaanse muziek (Sway van Pablo Beltrán Ruiz), filmmuziek (Jurassic Park van John Williams), klezmermuziek van Alexis Ciesla en een Amerikaans klarinetstuk (Argentine van David Bennett).

Deze zondagmiddag is er op Eynderhoof van alles te zien op het gebied van amateurkunst en zijn er demonstraties van meerdere oude ambachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een smid, houtbewerkers, vlechters en bakkers. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om tekst en uitleg te geven. Ook de ambachtslieden zullen graag aan geïnteresseerden over hun werk vertellen.

Over RICK’s Clarinet Choir

RICK’s Clarinet Choir (RCC) is in 2020 voortgevloeid uit het door John van Peij in 1986 opgerichte en bijna vijfendertig jaar door hem geleide klarinetensemble. Het RCC staat onder leiding van klarinettiste en dirigente Lieke Krantzen. Dit gevarieerde en gezellige ensemble bestaat uit zo’n vijftien klarinettisten, die samen het hele scala aan klarinetten bespelen, en een drummer, die tevens diverse percussie-instrumenten ten gehore brengt. Het repertoire van het RCC is zeer ruim en bestaat uit onder meer popmuziek, jazz, blues, film- en klezmermuziek.

Interesse?

Speel je zelf klarinet en ben je geïnteresseerd om in deze groep mee te spelen? Kom dan eens langs tijdens een repetitie (iedere zaterdagmorgen van 10.00-11.30 uur, behoudens de schoolvakanties). Voor meer informatie: https://www.rickraakt.nl/cursusaanbod/cursussen/ricks-clarinet-choir