Fiets-/toertocht Bloem van Weert terug op de kalender

Na twee jaar van afwezigheid door de corona-maatregelen is de Bloem van Weert weer terug op de kalender. Op zondag 3 juli organiseert TWC Weert voor de 9e keer deze gezellige en mooie fiets- toertocht.

Voor de recreanten zijn er weer drie mooie routes uitgezet van 45, 50 en 65 kilometer en voor de sportieve fietsers op de racefiets drie routes van 75, 100 en 125 kilometer. Op de route zijn rustplaatsen ingericht waar de deelnemers gratis versnaperingen ontvangen en daarnaast verloopt de route langs diverse leuke horecagelegenheden.

Extra loten tombola voor lezers WdG

Dit jaar is er ook weer een Tombola met leuke prijzen. Lezers van Weert de Gekste ontvangen twee extra loten voor de Tombola. Download het leesbewijs via deze link (PDF), print het uit en neem het mee naar de inschrijflocatie je ontvangt daar de twee extra loten.

Bloem van Weert betekenis

De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vijf bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt.

Elk jaar vindt de Bloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats. Dit jaar is dit voor de recreatieve tocht het rondje Someren en voor de sportieve toertocht het rondje Eindhoven.

Praktische informatie

  • Sneller inschrijven: Je kan de inschrijfkaart downloaden op www.twcweert.nl , thuis uitprinten en invullen.
  • Voorinschrijven: Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om je vooraf in te schrijven. via een link op de website www.twcweert.nl. Voorinschrijvers ontvangen € 1,00 korting en een extra bon voor de Tombola. 
  • Routes: 3 dagen voor het evenement kun je op www.twcweert.nl of www.fietssport.nl de GPX bestanden van de routes downloaden.
  • Veiligheid: Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig en/of borden “gevaarlijke oversteek” geplaatst.
  • Technische ondersteuning: Een team van Biketotaal Vlassak uit Budel zijn aanwezig om technische ondersteuning te geven. Bij vertrek zullen de banden van deelnemers desgewenst op de juiste bandenspanning worden gebracht.
  • Servicewagen:  Tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen is reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse.
  • Parkeren: Kom je met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.
  • Tombola: Alle deelnemers ontvangen een lot voor de Tombola. Na de tocht worden de prijswinnaars bij Partycentrum De Sluis bekend gemaakt. Lezers van WdG krijgen twee extra loten. Download hiervoor deze bon.
  • Inschrijfkosten: Netto € 6,00 en voor leden van de NTFU of voorinschrijvers € 5,00 kinderen jonger dan 16 jaar mogen gratis deelnemen.
  • Nagenieten: Bij terugkomst kun je nog nagenieten op het terras bij Partycentrum de Sluis.

Informatie Recreatieve fietstocht

De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt je een kaartje met de route met aanbiedingen van de deelnemende horecagelegenheden Peerkesbosch in Nederweert en Ons Lieske in Maarheeze. Op de route zijn weer gezellige rustplaatsen ingericht en zijn er leuke terrassen met voordeel. De route verloopt over verkeersluwe wegen, fietspaden en gravelpaden door mooie natuurgebieden. Dit jaar is gekozen voor het “Bloemblad” Brabant en passeert de natuurgebieden Weerterbos, Boksenberg, Somerse Heide, Strabrechtse heide, Grote heide, Vroolijke Jager, Weerter- en Budelerbergen. 

Starttijden: tussen 8.30 uur en 10.30 uur voor de 65 kilometer route en tot 11.30 uur voor de 45 en 50 kilometer route.

Informatie sportieve toertocht

Ook de wielrenners komen aan hun trekken. Er is een mooie route uitgezet die de naam “Rondje Eindhoven” heeft gekregen. Je kunt kiezen uit drie afstanden van 75, 100 en 125 kilometer. De 75 en 100 kilometer route is volledig voorzien van duidelijke routepijlen, de extra lus voor de 125 kilometer kan alleen op navigatie gereden worden. Op de route zijn 2 rustplaatsen (75 kilometer route 1 rustplaats) ingericht met energiedrank en versnaperingen. De route verloopt over verkeersluwe wegen, fietspaden en twee gravelstroken. Bij natte weersomstandigheden worden de gravelstroken uit de route gehaald. Door het gevarieerde parkoers en de prachtige uitzichten is de route nooit saai.

Starttijden: tussen 8.30 uur en 10.30 uur voor alle afstanden.

Downloadlink