Marjo Zwemmer maakt dubbelslag tijdens Zwem4Daagse

Marjo Zwemmer doet haar naam eer aan: op de laatste dag van de Zwem4Daagse bij zwembad De IJzeren van in Weert kreeg ze maar liefst twee medailles uitgereikt. Waarom? Ze deed dit jaar voor de 39e en 40e keer mee.

Geen twee, maar vier

Om in aanmerking te komen voor een 4daagse-medaille moesten alle deelnemers de afgelopen week twee kilometer zwemmen: 20 baantjes van telkens 25 meter … en dat 4 dagen lang. Marjo vond dat niet genoeg. Zij zwom in totaal 4 kilometer.

“Corona heeft een beetje roet in het eten gegooid. Want anders had ik de 40e al gehaald. Dus vandaar dat ik 39 èn 40 in één keer zwem”, zo licht Marjo haar sportieve prestatie toe.

Zwemmer

Ze is, naar eigen zeggen, een ‘waterrat’. “Ik heet niet voor niks Zwemmer he!”, grapt ze. En stoppen nu ze de Zwem4Daagse voor de 40e keer voltooid heeft, daar denkt ze niet aan: “Nee, we blijven doorgaan”.

Ook volgend jaar is Marjo dus weer van de partij. “Volgend jaar gewoon één keer”, zo blikt ze vooruit op haar 41e medaille.

Bekijk een video: https://youtu.be/QtOe9prLUV0