Zwem4daagse in Weert met bezoek van olympisch kampioen

Van 20 juni tot en met 24 juni organiseert Zwembad De IJzeren Man in samenwerking met Reddingsbrigade Weert, ZPC De Rog, De IJsberen en de Koelekopkes de Zwem4daagse bij Zwembad De IJzeren Man.

Zwem4daagse is een sportief evenement voor jong en oud waarmee wordt gestimuleerd om te blijven zwemmen. Op zondag komt olympisch kampioen Maarten van der Weijden om zijn foundation te promoten en om samen met de deelnemers te zwemmen.

Zwemmen is belangrijk

Nederland is een echt waterland. We leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Het evenement is bedoeld voor jong en oud. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen.

Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom organiseert Zwembad De IJzeren Man van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni de Zwem4daagse. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond. 

Beloning

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers vier dagen een afstand van 250 meter of 500 meter per dag. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille.

Discofeest

Daarnaast krijgen alle deelnemers op vrijdag toegang tot het binnenbad, waar om 19.00 uur het Zwem4daagse discofeest losbarst.

Het hele jaar door worden er op verschillende plekken in het land een Zwem4daagse georganiseerd vooral in de maanden juni, juli en oktober. Dit seizoen zullen ruim 60.000 mensen in Nederland deelnemen. 

Meedoen

Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven via https://www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/deelnemen/zoeken/item/589076/de_ijzeren_man/. Er kan dagelijks gestart worden van 15:30 tot 19:00 uur De kosten voor deelname bedragen € 8,50 per persoon bij inschrijving.

Olympisch bezoek

Op zondag 26 juni tussen 8.30 uur en 9.30 uur zal Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden zwembad De IJzeren Man in Weert bezoeken. Dit bezoek staat in het teken om geld in te zamelen voor zijn stichting. Maarten zal door heel Nederland sportieve uitdagingen aangaan om zoveel mogelijk donaties te mogen ontvangen.

Maarten wordt door Zwembad De IJzeren Man en zwemvereniging ZPC De Rog ontvangen. Hij zal kort iets vertellen over zijn stichting en daarna bieden zij de kans om samen met Maarten te kunnen zwemmen. Voor een kleine donatie spring je met hem in het water om een race te zwemmen van een of twee banen. Wie kan nu vertellen dat hij heeft gezwommen met een Olympische atleet? Gaaf toch!

Ben je niet zo’n zwemmer of heb je geen mogelijkheid om op zondagochtend naar het zwembad te komen, maar wil je wel een bijdrage leveren? Ook dat kan natuurlijk. Klik op de link onderaan dit bericht en doneer een geldbedrag naar keuze. Alle beetjes helpen.

Ook op het zwembad is er nog de mogelijkheid een donatie te maken middels een QR-code. https://zwem4daagse.mvdwfoundation.nl/evenement/zwembad-de-ijzeren-man-weert/donate.