Nieuwe wethouders en raadsleden Weert geinstalleerd

Afgelopen dinsdag werd bekend wie de kandidaat wethouders van de gemeente Weert zijn. Vanavond werden de wethouders geinstalleerd.

Na de benoeming en aanvaarding werden de wethouder beëdigd. Vanaf heden maken Martijn van den Heuvel (Weert Lokaal), Suzanne Winters (Weert Lokaal), Michèle Ferrière (Weert Lokaal), Wendy van Eijk (VVD) en Lizbeth Steinbach (D66) samen met de burgemeester onderdeel uit van het zogeheten college van burgemeester en wethouders (College van B&W). Ze worden daarbij ondersteund door de gemeentesecretaris.

Vanavond werd ook afscheid genomen van drie wethouders, namelijk Henk van de Loo (Weert Lokaal), Tessa Geelen (CDA) en Paul Sterk.

Plaats voor nieuwe raadsleden

Nu de wethouders zijn geinstalleerd zijn er ook enkele stoelen vrijgekomen in de gemeenteraad. Vanavond werden Jeroen Goubet (Weert Lokaal), Iron Verhees-Vaessen (Weert Lokaal), Miel Koolen (Weert Lokaal), Marie-Thérèse van den Bergh (VVD) en Gerard Knoop (D66) geinstalleerd als gemeenteraadslid van de gemeente Weert.