Samenvoeging van Rabobanken per 1 juli

Algemeen Cranendonck Economie Leudal 1 reactie 4 min. leestijd

De Rabobanken Roermond-Echt, Peel, Maas en Leudal en Weerterland en Cranendonck gaan samen verder als Rabobank Midden-Limburg. De ledenraden van de drie banken gaven hier 30 mei groen licht voor.

Onderdeel van deze samenvoeging is dat leden en klanten uit de gemeente Peel en Maas worden toegevoegd aan het leefgebied van Rabobank Noord-Limburg.

De banken kennen elkaar goed en werken al nauw samen. Het voelt dan ook als een logische stap om samen door te gaan. Met Rabobank Midden-Limburg willen ze één sterke en herkenbare bank zijn. “Een bank die er voor jou is. Die zich inzet voor de omgeving waar jij leeft, woont en werkt. Growing a better world together begint dichtbij jou!”, aldus de Rabobank.

Herkenbare gezichten

Harry Lempens en Hans de Kinderen vormen samen het directieteam. Harry wordt als Directeur Coöperatieve Rabobank van Rabobank Midden-Limburg het boegbeeld van onze bank. Hij is commercieel en maatschappelijk verantwoordelijk voor het nieuwe leefgebied en daarnaast verantwoordelijk voor het domein bedrijven in de kring Limburg.

Collega directeur Hans de Kinderen is verantwoordelijk voor de thema’s Duurzaam Ondernemen en Energietransitie. Ook is hij commercieel en maatschappelijk verantwoordelijk voor het deelgebied Weerterland en Cranendonck.

Samen zijn ze ervoor verantwoordelijk dat leden en klanten in deze regio centraal blijven staan. Ze blijven immers bankieren met een coöperatieve en klantgerichte inslag. De invloed en zeggenschap van de leden is daarbij essentieel.

Guul Smeets neemt na 44 jaar afscheid van de Rabobankorganisatie. Hij heeft Rabobank Peel, Maas en Leudal de afgelopen jaren succesvol geleid. Nu het samenvoegingstraject is afgerond is dit voor hem een natuurlijk moment om per 1 juli met pensioen te gaan.

Nieuwe samenstelling Raad van Commissarissen

De samenvoeging leidt ook tot een nieuwe samenstelling van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het maatschappelijk en commercieel functioneren van de bank. In de Raad van Commissarissen van Rabobank Midden-Limburg zijn de voormalige lokale banken evenredig vertegenwoordigd. De Raad van Commissarissen bestaat naast voorzitter Noud Bex uit de volgende leden: Hans Brouwers, Marieke Guelen, Gisela Lammers, Archi Leenaers, Karin Straus en Judith Willems.

De huidige ledenraadsleden worden per 1 juli 2022 benoemd als ledenraadslid van de nieuwe bank. Deze leden vormen de vertegenwoordiging van het gebied van de nieuw bank; ze zijn de oren en ogen in het werkgebied en ambassadeurs van de bank. De ledenraadsleden werken samen om de coöperatie voor de regio betekenisvol te laten zijn. Zij beheren het Coöperatiefonds dat bijdraagt aan maatschappelijke initiatieven die het leefgebied levendig en vitaal houden. Daarnaast bevragen ze de directie en denken ze mee over de klantgerichtheid en dienstverlening van de bank.

Klaar voor de toekomst

Het directieteam kijkt uit naar de toekomst: ‘De samenvoeging is een intensief traject geweest waarbij we continu in gesprek zijn geweest met onze Raden van Commissarissen, ledenraadsleden en leden van de drie banken. We zijn blij dat onze ledenraden – met input van de leden van de banken – voor deze samenvoeging hebben gestemd. Onze ambitie is dat het sociaaleconomische gebied Midden-Limburg en Cranendonck een regio is waar mensen graag wonen, werken, ondernemen en recreëren. Als Rabobank staan wij midden in de samenleving en we investeren en innoveren samen met onze omgeving. Samen het verschil maken, samen sterk voor een vitale regio’.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie