Trajectcontrole en flitspalen in Weert maken elke dag tientallen foto’s

De flitspalen en trajectcontroles in de regio Weert maken nog altijd elke dag tientallen foto’s van weggebruikers die te snel of door rood rijden.

Bij trajectcontroles wordt altijd gewaarschuwd met blauwe borden naast de weg. Het maakt niet uit, men rijdt evengoed te snel. De trajectcontrole aan de Kempenweg (N564) tussen Budel-Dorplein en Weert registreerde afgelopen tertiaal (periode van 4 maanden) ruim 2700 snelheidsovertredingen. Dat is gemiddeld zo’n 23 overtredingen per dag.

Ook de flitspalen registreren dagelijks snelheidsovertredingen en voertuigen die het rode verkeerslicht negeren. De flitspaal aan de Frans Strouxstraat (N292) in Stramproy is nog altijd de beste melkkoe. Deze paal registreerde afgelopen tertiaal ruim 2500 snelheidsovertredingen. Dat zijn er gemiddeld zo’n 21 per dag.

Een algeheel overzicht vind je via deze PDF: https://iwdg.nl/3xSJrNF