Trajectcontrole verwacht op de Breeërsteenweg in Kinrooi

Archieffoto WdG - Breeërsteenweg in Kinrooi

Kinrooi – Veilig op straat kunnen bewegen, veilig kunnen oversteken en veilig met de auto onderweg zijn – een beter Kinrooi betekent voor veel inwoners een gemeente met veilige(re) straten. Tijdens de gemeenteraad van 6 februari werden daarom een drietal dossiers goedgekeurd om een trajectcontrole op de Breeërsteenweg in te kunnen voeren.

Locatie

De trajectcontrole komt er tussen het verkeersplateau ter hoogte van Kinsport/Goortweg tot – in eerste instantie – het kruispunt met de Hoogstraat/Hilvenstraat. Na de herinrichting van de Breeërsteenweg wordt de trajectcontrole verlengd tot het nieuwe einde van de bebouwde kom. Wanneer de trajectcontrole er precies zal komen, is nog niet exact bekend. De gemeente verwacht nog voor de zomer. 

Opstart na sensibiliserende fase

De trajectcontrole/handhaving zal echter pas opgestart worden na een sensibiliserende fase. Voor de invoering wil de gemeente iedereen attent maken op de gereden snelheid aan de hand van borden en een dynamisch meetsysteem. Daarna volgt een concrete aankondiging over de invoering. Wie dan nog te snel rijdt, kan een boete verwachten.