25 sociale huurwoningen Laarveld 3 in recordtempo gebouwd

Foto via BAM / Wonen Limburg

Wonen Limburg en BAM Wonen hebben op vrijdag 1 juli de bouw van 25 sociale huurwoningen in het plan Laarveld 3 aan het Haam in Weert gevierd.

Door het bouwen met prefabelementen zijn de woningen in een recordtempo van drie maanden gerealiseerd. Wendy van Eijk, wethouder gemeente Weert en Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg, plaatsten symbolisch een prefabelement van een van de eengezinswoningen.

Bij dit feestelijke moment waren ook de nieuwe bewoners uitgenodigd. Zij ontvangen naar verwachting in september 2022 de sleutel van hun nieuwe woning.  

Sociale huurwoningen hard nodig

Nieuwe woningen zijn hard nodig. Het duurt langer dan ooit om een sociale huurwoning te krijgen. Wonen Limburg timmert hard aan de weg om aan de vraag naar betaalbare huurwoningen te voldoen. Ger Peeters: “Met de bouw van deze eengezinswoningen zetten we ook in Weert weer stappen in het vergroten van het aanbod. We zijn blij dat we ondanks de wooncrisis kunnen voorzien in goede woningen waar mensen hun thuis vinden. Elke stap is er een”.

Wonen voor iedereen

‘Goed en fijn kunnen wonen. Dat gun je toch iedereen. Dat hebben we als gemeente Weert ook benoemd in onze strategische visie ‘Werken aan Weert 2030’. Nu hebben we in samenwerking met Wonen Limburg gezorgd voor het beschikbaar maken van 25 eengezinswoningen in deze prachtige woonwijk Laarveld. Ik heb de nieuwe bewoners laten weten dat ik er alle vertrouwen in heb dat zij hier met veel plezier gaan wonen’. Aldus wethouder Wendy van Eijk.

Snelheid en kwaliteit

Door het bouwen van zogenaamde prefabwoningen wordt de bouwtijd gereduceerd van één jaar naar drie maanden. Jeffry Savelkoul, commercieel directeur zuid bij BAM Wonen: ‘Naast de snelheid van bouwen is het ook een voordeel dat de prefabelementen in de fabriek worden vervaardigd. Hierdoor kun je in geconditioneerde omstandigheden bouwen en is de kwaliteit van de woning ook nog eens beter. Uiteraard zijn de woningen gasloos en duurzaam.’