Geslaagde editie Bospop 2022 zit erop, maar Festifallz komt eraan

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert 6 reacties 3 min. leestijd

Ruim 64.000 festivalgangers hebben vrijdag, zaterdag en zondag de 40e editie van Bospop bezocht. De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze jubileumeditie. Ook wist zij ons te vertellen dat het kleine zusje Festifallz begin oktober een tweede editie gaat beleven.

Tot het einde

We spraken Florian de Wit van de Bospop-organisatie aan het begin van de zondagavond, een paar uur voordat Kensington Bospop 2022 zou afsluiten. Volgens Florian was het “een fantastisch feestje”. Het festival kende volgens hem vele hoogtepunten. Hij noemt er twee: Skunk Anansie en Sting, de acts die vrijdag en zaterdag mochten afsluiten. “Wat opviel is dat op beide avonden bij de headliner bijna 90 procent van de bezoekers gewoon nog op het festivalterrein is blijven staan. Normaal gesproken zien we dat heel veel mensen al eerder naar huis gaan”. Na afloop van beide dagen had dat wel tot gevolg dat er fiets-files ontstonden tussen het festivalterrein en de Ringbaan.

Afscheid

De Dijk trad voor het laatst in haar bestaan op op Limburgse bodem. De Amsterdamse band stopt er eind dit jaar mee omdat zanger Huub van der Lubbe iets anders wil gaan doen. In de 40 jaar dat Bospop bestaat stond De Dijk acht keer op het affiche. Geen enkele band of artiest was vaker te gast.

De tent kolkte tijdens het allerlaatste optreden van De Dijk op Weerter bodem. Florian: “Ik denk dat we een groot eerbetoon aan deze fantastische band hebben gegeven”. Er waren zelfs festivalgangers helemaal uit Amsterdam gekomen om hun plaatsgenoten te zien spelen.

Agenda

Nu Bospop voorbij is kijkt de organisatie alweer vooruit. De 41e editie zal volgend jaar op 7, 8 en 9 juli plaats gaan vinden.

Maar dat zijn niet de enige data die je in je agenda kunt schrijven. Eind dit jaar staat namelijk de tweede editie van Festifallz op het programma, zo laat de organisatie ons weten.

Op 7, 8 en 9 oktober kun je dan op sportpark Boshoven (het Odaterrein) genieten van optredens van onder andere Davina Michelle, Rondé, Snelle, Chef’Special, Vandenberg en Walter Trout. “Een heel breed scala aan artiesten, voor jong en oud”, aldus Florian de Wit. De kaartverkoop start op 22 juli a.s.

In deze video blikt Florian terug op Bospop 2022 en zie je hoe het publiek zich tijdens de afsluitende avond vermaakte.

Bekijk de video: https://youtu.be/gYRf98qfOis

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties