Nostalgie op de TT van Haler

Fotograaf: Theo Triphof

Haler – Op 15, 16 en 17 juli is Haler even het centrum van de klassieke motorsport, tijdens de TT Demoritten. De oude racemotoren die hun manches rijden op een stratencircuit zijn van dichtbij te volgen vanaf het evenemententerrein. In de expositietent wordt met uniek materiaal teruggekeken naar de TT van 1938-1939 en zijn bijzondere oldtimers uitgestald. Voor een meet-and-greet met renners en om hun huidige machines te bewonderen, kan het rennerskwartier bezocht worden.

De organisatie is blij dat ze deze editie -na 2 jaar kleine edities- weer het volledige programma kan presenteren:

Tijdens de Historische Parade op vrijdagavond 15 juli viert nostalgie hoogtij: niet alleen de klassieke racemotoren, ook andere oldtimer voertuigen doen mee aan deze ode aan het oorspronkelijke TT circuit (Haler – Ell – Hunsel – Haler). Aanvang 19.00 uur, bij terugkomst rond 20.00 uur is er livemuziek in de tent (gratis entree).

Norton, Eysink, Triumph, BSA en meer…

Op zaterdag zijn de TT Demoritten van 10.00 – 17.00 uur. Liefhebbers van merken als Norton, Eysink, Triumph, BSA, AJS, mensen met leuke herinneringen aan hun eerste Zündapp’s maar ook bezoekers die van een gemoedelijke sfeer houden, met wat stoere nostalgie kunnen dan hun hart ophalen. De klassieke racemotoren rijden per klasse (50 cc t/m 500 cc en de spectaculaire zijspannen): in de ochtend trainingsronden, in de middag twee manches per klasse. (Dagentree € 5,-, weekendkaartje € 7,50).

Om 18.30 uur start “De Twee Uur van Haler”, een endurance race. Welk team rijdt deze duurrace uit? Aansluitend om 21.00 uur gaat de coverband Anderkovver los in de Feesttent (gratis entree).

Op zondag zijn er opnieuw Demoritten van 10.00 – 17.00 uur, deze dag kunnen ook iets nieuwere machines en Japanse merken deelnemen. Deelneming is alleen voor leden van de HMV (op zaterdag) en CRT (op zondag).

Meer informatie via www.ttdemohaler.nl.