Weertenaren bewerkten Romeins hout uit hun eigen verleden

Honderden stukken archeologisch hout, van meer dan 2000 jaar oud, werden uitgedeeld aan de bewoners van Weert, o.a. tijdens het openingsweekend van Kasteelpark Nijenborgh. De Weertenaren mochten deze op eigen unieke en creatieve wijze bewerken. Nu worden al deze werkstukken geëxposeerd in de Paterskerk aan de Biest.

Hout

Het hout is afkomstig van de archeologische opgravingen in Weert: op Laarveld en Kampershoek 2.0 en dateert uit de Romeinse tijd/IJzertijd, circa 100 voor Christus. De Weertenaren die toen hier leefden, maakten waterputten van grote delen eikenhout. Deze zijn onderzocht, gedocumenteerd en verzaagd.

Werkstukken

Er was ontzettend veel animo voor dit houtproject. Allerhande geïnteresseerde Weertenaren, vele kinderen van diverse scholen, inwoners van verzorgingstehuizen, en sommige cursisten van RICK gingen met dit hout aan de slag. Er is beplakt, getimmerd, geschilderd, gekerfd en samengesteld. Alle werken worden gefotografeerd voor een mooie digitale catalogus!  

Toekomst: een kunstwerk door en voor inwoners

De organiserende kunstenaars hebben het plan om daarna al deze werkstukken te verwerken in een blijvend, modern beeld voor in Kasteelpark Nijenborgh. Plannen hiervoor zijn ver gevorderd, aan het bijeen brengen van de financiën wordt hard gewerkt.

Expositie

Kom kijken naar deze unieke tentoonstelling: zoiets zie je nooit meer. De locatie is: Paterskerk, Biest 43 Weert. Je kan er terecht op zaterdag 9 juli van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 10 juli van 12.00 tot 17.00 uur. Entree gratis. Iedereen is welkom.

Meer informatie: www.kunstcentrumweert.nl. Ook op de Facebookpagina van Stichting Kunstcentrum Weert zijn allerlei ideeën, werkprocessen en resultaten te vinden.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Weert, Provincie Limburg, VSBfonds, Provisus, Samenfonds, Postcodeloterij-Buurtfonds, Wieërter Kwis, Stichting 1568, Wood Arts&Crafts, Stichting Kunstcentrum Weert.