Stroop koken bij Eynderhoof in Nederweert-Eind

Foto via Eynderhoof

Nederweert-Eind – Stroop maken is een eeuwenoude traditie. In bijna elke boerderij van Midden-Limburg waren er boeren die de overvloed aan appels en peren van hun hoogstambomen lieten verwerken tot stroop.

Vanaf de 19de eeuw begon de opmars van de suikerbiet in de Europese landbouw en door het verwerken van suikerbieten in de stroop werd deze vanzelfsprekend veel zoeter. Stroopsoorten waarin suikerbieten zijn verwerkt worden ook wel ‘Rinse appelstroop’ genoemd.

Het is weer tijd voor de stroopmakers om de traditie van het stroop te laten zien en dit alles in de prachtige stroopmakerij die met haar 15 meter hoge schoorsteen de bezoekers van het museum al van ver begroet. Veel van de oude ambachten zijn deze dag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof.

Je kan in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het eigen bakhuis. De muziek wordt deze middag verzorgd door Pegaloca. Het museum is op 24 juli open van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: www.eynderhoof.nl