Tijdelijke achterstand groenonderhoud door ‘groei-explosie’

Algemeen Uitgelicht Weert 3 reacties 2 min. leestijd
Struik over fietspad Ringbaan-West (ingestuurde foto)

Wie een tuin heeft, kan het beamen: door regelmatige regen in combinatie met hoge temperaturen groeien het gras, de planten en ook het onkruid explosief. Door het groeizame weer van de afgelopen weken is bij de gemeente Weert een achterstand in het onderhoud van groen ontstaan. Dit groenonderhoud is uitbesteed aan een aannemer. De gemeente is met deze aannemer in gesprek over de achterstand en heeft afspraken gemaakt over het inlopen daarvan.

Wegwerken achterstand

De achterstand van het groenonderhoud wordt in de komende weken weggewerkt. Aan de hand van een planning werkt de aannemer aan het inlopen van de achterstand. Wekelijks wordt gerapporteerd en voert de gemeente controles uit waarmee de vorderingen in beeld worden gebracht.

Maatregelen

Werkzaamheden met een lage prioriteit, zoals het snoeien en hagenknippen, worden naar achteren geschoven. Uiteraard alleen op plekken waar dit de (verkeers)veiligheid niet in gevaar brengt. Daarnaast mag de aannemer met droog weer wat meer schoffelresten achterlaten, omdat dit met warm weer snel uitdroogt.
De gemeente heeft de aannemer eerder al gevraagd meer personeel in te zetten, maar in de groenvoorziening is, net als in de horeca en de reisbranche, sprake van een personeelstekort.

Hulp van inwoners

Op veel plaatsen helpen inwoners al mee door het plantsoen samen te onderhouden. Ook worden trottoirs voor eigen huis en tuin onkruidvrij gehouden door bewoners. Deze vorm van participatie wordt vanuit de gemeente gewaardeerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties