Zusjes Klomp eindelijk naar het WK

Drie jaar lang hebben ze erop moeten wachten. In 2019-2020 waren ze volop in voorbereiding om zich te plaatsen voor deelname aan het WK Lifesaving in Riccione Italië. Corona gooide toen, zoals voor zovelen roet in het eten.

Er ontstond een moeilijke periode voor sporters. Doelen vielen plotsklaps weg en er ontstond een lange periode van onzekerheid over het wel of niet doorgaan van wedstrijden. De sportwereld werd, net als de wereld eromheen hard getroffen.

In deze periode bleven de zusjes Klomp moed houden. Er werd getraind waar en wanneer het mogelijk was. Looptraining, krachttraining en zelfs in maart al buiten trainen in het zwembad van De IJzeren Man. Alles werd aangegrepen om het niveau op peil te houden.

Dit doorzettingsvermogen werd afgelopen week beloond, met voor beide dames een plek in het Nederlands Lifesavingteam 2022.

In september zullen de dames met het team afreizen naar Italië om deel te nemen aan het WK lifesaving. Limburg is in dit team goed vertegenwoordigd met maar liefst 14 zwemmers en zwemsters. Dyonne Klomp (17 jaar) zal deel uit maken van het junioren team. Haar zus Danique Klomp (20 jaar) zal deelnemen bij de senioren.

Het kampioenschap bestaat uit pool en ocean onderdelen. De dames zullen aan beide onderdelen deelnemen. Vanaf nu kan de blik vooruit en is het einddoel goede resultaten in Italië.