Americana Village @ Night bij Manege de Kraal in Nederweert

Nederweert – 13 jaar lang werd op de derde zondag van september het centrum van Nederweert bezet door honderden prachtige Amerikaanse voertuigen. De ene auto was museum-waardig en de andere kon zijn gebruikerssporen niet meer verbergen.

Sinds de laatste editie in 2019 is er behoorlijk wat veranderd voor Stichting Americana Village. Het centrum van Nederweert is op de schop gegaan, het evenement barstte uit z’n voegen waardoor logistieke problemen alsmaar groter werden. En als ze eerlijk zijn, de september avonden worden al snel koeler, en voor sommigen te koel. Daar is nu een oplossing voor gevonden bij Manege de Kraal.

Americana Village @ Night

Op 17 september wordt het evenement geopend met een spectaculaire American Music Show. Vanaf 18.30u worden de poorten geopend voor de bezoekers.

Hannah Aldridge (USA)

Hannah, dochter van songwriter en ‘Muscle Shoals’ producer Walt Aldridge opent de avond met met haar Zweedse begeleider, Gustav Sjödin. Gus is zanger/bassist in de weedse formatie Jetbone. Haar optredens zijn bijzonder energiek en met haar doorleefde stemgelui neemt ze je mee langs sfeervolle ballads en slepende Southern rock. Bij het schrijven van haar songs haalt ze invloeden uit het hele rockgenre maar ook het country geluid vind je terug in haar muziek.

Boaz (NL)

De finalist van het SBS6 programma, ‘We Want More’ liet een diepe indruk achter na zijn optredens tijdens de populaire talentenshow. Na deze optredens wist Boaz het zeker. Hij besloot om zijn leven te wijden aan muziek. Toen hij anderhalf jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Er werd in het gezin veel muziek gedraaid en al snel ontdekte hij zijn liefde voor country, blues en soul. Tussen de wijngaarden rondom het huis stond de jonge Boaz vaak met zijn vader te zingen. Op 13-jarige leeftijd en inmiddels met zijn familie teruggekeerd naar Nederland, pakte hij het gitaarspelen op om zichzelf te kunnen begeleiden.

Op 9 september komt zijn veelbelovende debuutalbum “Keep it Simple uit met elf gloedvolle gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek.

The Wetnecks (USA)

Als je van een losbandig feestje houdt dan mag je een live-optreden van The Wetnecks niet missen. De nu al legendarische band, heeft Nederland inmiddels in zijn armen gesloten. Na optredens op de Zwarte Cross, Paaspop, 7th Sunday en Festyland stappen zij wederom op het vliegtuig maar nu naar Americana Village @ Night om de sfeer daar van een extra impuls te voorzien. Junior, Hicky, Bill, Tiny, Uncle, Young Donn en General hebben de unieke gave om bijna elk liedje te kunnen bewerken en uitvoeren in een swingende Hillbilly-versie. Het lijkt wel carnaval op z’n Amerikaans.

Wil jij de kans niet laten schieten om kennis te maken met deze vijf broers (weliswaar met ieder een andere vader) een uncle en een outlaw, en je te laten overvallen met een feestelijke mix van Blue Grass, country, dance, polka en rock&roll, koop dan nu alvast voor € 12,50 plus € 1,- servicekosten je ticket. In de voorverkoop krijg je er ook nog twee consumpties gratis bij.

Tickets kun je bestellen via: https://eventix.shop/q2bs2cuf of via de website; https://americanavillage.nl/americanavillageatnight.