Hema IJzeren Man Volksloop met en lach en een traan

Onder mooie weersomstandigheden werd zondag 7 augustus 2022 de Hema IJzeren Man Volksloop gelopen. Het was weer mooi lopen langs het water bij de IJzeren Man. Ondanks het warme weer was het genieten.

Bij de jeugd werd een loper in het zonnetje gezien vanwege zijn 10e deelname. Sjoerd Timmermans nam vol trots zijn mooi medaille in ontvangst. Daarna ging hij weer van start voor de elfde keer. Bij de senioren was ook een jubilaris. Anne Iken nam vandaag voor de 200ste keer deel aan deze volksloop. Beide lopers kregen uit handen van Wim Janssen hun herinnering uitgereikt.

Ook werden de lopers geattendeerd op 4 september. Dan wordt namelijk de 500e loop georganiseerd. De organisatie wil hier een leuk feestje van maken met zoveel mogelijk lopers. Veel lopers hebben zich al ingeschreven. Diegenen die zich inschrijven voor 15 augustus krijgen een jubileumshirt.

Afscheid van Sjraar

Afgelopen week ontving de organisatie een triest bericht. Sjraar Heussen is zondag 31 juli overleden. Afgelopen 3 juli had hij nog aan de volksloop deelgenomen. Sjraar was een aimabel mens, maar ook eigengereid. Wel altijd sportief. Hij heeft jaren gevoetbald bij DESM. Verder was hij een fervent tafeltennisser en natuurlijk hardloper. Dansen deed hij ook graag. Op de Volksloop was hij bijna altijd. “Zijn vakanties werden hierop zelfs aangepast”. Als hij er een keer niet was werd er gevraagd of hij soms “ziek” was.

Hij had zo graag de 500 keer meegelopen. Als corona er niet tussen gekomen was had hij er dichtbij gezeten. Hij verheugde zich op de 500e loop. Voor die loop had hij de maat van het shirtje al opgegeven. Ze hebben dit shirtje dan ook al gereserveerd voor hem. Ze zullen hem missen. Met 1 minuut stilte en een applaus hebben ze “Mister Volksloop” herdacht.