WK & WJK Lifesaving 2022 Italië met deelnemers Reddingsbrigade Weert

Van 26 september tot 2 oktober wordt in Riccione (Italië) het Lifesaving World Championship gehouden. Deze wereldkampioenschappen bestaan uit diverse onderdelen, verdeeld over pool en ocean. 

Tijdens de pool-events strijden de sporters in individuele en team-onderdelen voor de snelste tijden. De ocean-events bestaan uit individuele- en team onderdelen op het strand en in de zee waarbij materialen zoals surf ski’s en paddleboards gebruikt worden.

De sporters zijn verspreid over de categorieën junioren (jongens/meisjes) en senioren (heren/dames). Vanuit Reddingsbrigade Nederland zullen er 25 sporters en coaches op 24 september naar Riccione reizen.

Van die 25 zwemmers zijn er 14 afkomstig uit Limburg. In de leeftijd van 16 jaar tot 23 jaar. Deze getalenteerde sporters komen uit voor Reddingsbrigade Echt, Reddingsbrigade Heytse en Reddingsbrigade Weert.

Sporters die Nederland mogen vertegenwoordigen zijn:

  • Senioren vrouwen: Fleur Beckers, Renske Dalhuisen, Danique Klomp, Chantal Senden, Sharon Wolfs.
  • Senioren mannen: Rick Bongers, Robert Hendriks, Iwan Hobus, Robin Kuiphof, Jack Meerten, Roelof Stoetzer.
  • Junioren meisjes: Lieke Geraats, Dyonne Klomp, Sanne de Koning, Calista Long, Fenne Mennen.
  • Junioren jongens: Timo van Dam, Seth van Hoften, Nathan Janssen, David Jetten, Yves Roemen.

Met maar liefst 14 sporters uit Limburg kun je stellen dat het Limburgse zwemwater een goede basis is voor de sport Lifesaving. Ze wensen het gehele Nederlandse team dan ook veel succes met de voorbereidingen en de wedstrijden.