Geslaagd WK Lifesaving voor Weerter zwemsters

wk lifesaving

Afgelopen week vond in Riccione (Italië) het wereldkampioenschap Lifesaving 2022 plaats. Hieraan werd deelgenomen door een junioren- en een seniorenteam van Team NL. Onder de Nederlandse sporters bevonden zich 14 zwemmers uit Limburg, waarvan 2 van Reddingsbrigade Weert.

De wedstrijden vonden plaats van 27 september t/m 2 oktober in het zonnige Riccione. Drie dagen lang werd er gestreden op de Ocean-onderdelen en eveneens drie dagen in het zwembad. 

Senioren

Danique Klomp, die deelnam bij de senioren, bereikte mooie resultaten op zowel de zwembad- als de Ocean-onderdelen. Ze verbeterde diverse persoonlijke records met enkele seconden. Met het estafetteteam van Team NL bereikte ze diverse B-finales en ook enkele A-finales. Persoonlijk behaalde ze de A-finale op de surfrace. 

Junioren

Dyonne Klomp nam deel bij de junioren. De junioren begonnen op de Ocean-onderdelen, waar al snel diverse B-finales werden behaald. In het zwembad ging het nog beter. Hier behaalde Dyonne diverse PR’s. Ze miste op een haar na de B-finale 50 manikin carry.

Het estafetteteam, bestaande uit Dyonne, Seth, Fenne en Nathan, behaalde de A-finale op de mixed relay pool. In deze finale steeg het 4-tal boven zichzelf uit met als resultaat een mooi Nederlands Record en een geweldige 8ste plaats van de wereld.

Tevreden en een ervaring rijker kunnen de zwemmers en zwemsters terugkijken op een geweldig wereldkampioenschap!