‘1K Z1E J3’ bankje in Weert moet praten over zelfdoding stimuleren

Algemeen Uitgelicht Weert 3 reacties 3 min. leestijd

Wethouder Michèle Ferrière heeft woensdagmiddag de campagne ‘1K Z1E J3’ gelanceerd. Dat deed ze door op een bankje op het Raphaëlpad in Weert in gesprek te gaan met twee mensen die in het verleden suïcidale gedachten hadden. De campagne is een initiatief van de Stichting 113 Zelfmoordpreventie en moet het praten over zelfdoding gaan stimuleren.

In gesprek

Danny Thomassen en Kristin Simons gingen op het bankje in gesprek met de wethouder. Beiden hebben in het verleden aan zelfdoding gedacht. De drie praatten over zelfdodingsgedachten en over hoe belangrijk het is om er met elkaar over te praten. “Ik voelde met niet gezien, ik voelde me niet gehoord”, zo vertelt ervaringsdeskundige Kristin. “Ik hoop dat we met deze campagne wel echt de aandacht vragen om het gesprek aan te gaan. Om mensen te zien, om ernaast te gaan zitten”. Ook Danny gaf aan dat het heel belangrijk is om met elkaar over zelfdoding te blijven praten.

Bankje

Na afloop van het gesprek onthulde de wethouder, samen met Kristin en Danny, een plaquette op het bankje. Hierop staat de campagneslogan ‘Een goed gesprek begint met iemand écht zien’. Ook staat er een QR-code op. Wie deze scant krijgt meer informatie over de campagne. In totaal staan er in Weert 5 bankjes met een plaquette.

Wethouder Ferrière hoopt dat de bankjes een plek worden waar bijvoorbeeld een zwaar onderwerp zoals zelfdoding besproken gaat worden. “Het bankje is daarvoor een symbool. En de bedoeling is dat er wellicht op dit bankje of op ieder willekeurig bankje mensen met elkaar in gesprek gaan over lastige onderwerpen zoals deze”.

Fietstocht

Na afloop van het gesprek en de onthulling van de plaquette gaf de wethouder het startsein voor een fietstocht door Weert. “Om nog meer aandacht te vragen voor deze campagne. Onderweg stoppen we om met mensen daarover in gesprek te gaan”. De tocht voer onder andere langs het Keenter Hart, het politiebureau en Gilde Opleidingen. “Omdat daar doelgroepen zitten waar we graag mee in gesprek gaan”, zo lichtte ze toe. Ook politie-agenten fietsten mee ter ondersteuning van dit initiatief.

In deze video zie je wethouder Ferrière in gesprek met Kristin en Danny. Kristin vertelt hoe het nu met haar gaat en waarom ze deze campagne zo belangrijk vindt.

Meer informatie: https://www.113.nl/ikzieje

Bekijk de video: https://youtu.be/D49QwKVQToI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties