Brandweer naar Serviliusstraat vanwege hinderlijke lucht

De brandweer is woensdag rond 22.45 uur gealarmeerd vanwege een hinderlijke lucht in de Serviliusstraat. Er werd in eerste instantie gedacht aan een gaslucht.

Eenmaal ter plaatse bleek dat het om een brandlucht ging. Diverse buurtbewoners gaven aan hier last van te hebben. De brandweer zocht eerst in de omgeving van de flats naar een mogelijk oorzaak totdat andere buurtbewoners de brandweer informeerden over een stookvuur in een tuin.

In de achtertuin van een woning was een bewoner bezig met het opstoken van houten pallets. Dit zorgde voor nodige rookontwikkeling dat door de Serviliusstraat trok en waar mensen dus last van hadden.

De brandweer probeerde in contact te komen met de bewoner, maar de bewoner gaf niet thuis. Althans, hij reageerde door het openen van een blikje drank en zei verder niets. Intussen was de rook afgenomen en ook de vlammen waren minder geworden. Er was verder geen gevaar voor de omgeving. De brandweer heeft de meldkamer in kennis gesteld om de politie te informeren.