DUS Weert vraagt naar mogelijkheden extra compensatieregeling

Algemeen Politiek Weert 3 reacties 2 min. leestijd

Steeds meer mensen raken in de problemen door de stijgende prijzen ten gevolge van de inflatie. De energieprijzen stijgen naar ongekende hoogte en alles samen heeft als gevolg dat veel mensen het heel erg lastig hebben om, financieel gezien, het hoofd boven water te houden.

De politieke beweging DUS Weert heeft signalen gekregen van Weertenaren dat zij, ondanks de eenmalige energietoeslag, alsnog in de problemen raken. De huidige inflatie is volgens hen niet meer op te vangen door een eenmalige toeslag.

Niet in aanmerking

Ook zijn er mensen die niet in aanmerking komen voor deze toeslag. Denk hierbij ook aan uitwonende kinderen met studiefinanciering. DUS Weert vreest ervoor dat mensen gedwongen worden om de keuze te maken tussen eten of verwarmen en douchen. In uiterste nood zal ervoor gekozen worden een afboeking voor huur- of energie terug te boeken op de rekening waardoor er schulden ontstaan.

Ondersteuningsfonds Tilburg

Het is DUS Weert ter oren gekomen dat in de gemeente Tilburg het Ondersteuningsfonds in het leven is geroepen. Dit om mensen die in ernstige financiele problemen komen (eenmalig) te compenseren. Dit is voor mensen die geen recht hebben op een energietoeslag.

DUS Weert vraagt aan het college van burgemeester en wethouders om na te gaan in hoeverre het huidige armoedebeleid in Weert kan worden aangepast om te komen tot een soortgelijke compensatieregeling zoals in Tilburg.

Fysiek meldpunt

Ook wil men weten of en hoe er een fonds met een fysiek meldpunt kan worden ingericht zodat inwoners direct hun verhaal kunnen doen bij dit meldpunt. Zo kan volgens DUS op een adequate manier worden gekeken welke maatregelen en hulp er direct gegeven kan worden om de inwoners van Weert uit te problemen te houden.

DUS Weert hoopt dat tijdens de commissievergadering van 20 september a.s. de verantwoordelijk wethouder in kan gaan op deze oproep, want volgens hen staat bij veel inwoners het water al tot aan de lippen.

Lees de oproep: https://iwdg.nl/3BkIRdn (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties