Huub Stapel krijgt in Weert de Orde van de Gulden Humor uitgereikt

In de Paterskerk in Weert kreeg Huub Stapel zaterdagavond de Orde van de Gulden Humor uitgereikt. Dit gebeurde in het bijzijn van o.a. burgemeester Raymond Vlecken en gouverneur Emile Roemer.

Daarnaast waren ook tal van vertegenwoordigers van diverse vastelaovendj-verenigingen aanwezig. Vanzelfsprekend mocht Stadsvastelaovendjvereiniging De Rogstaekers daarbij niet ontbreken. De organisatie van de Gulden Humor lag vorig jaar in handen van De Rogstaekers. Echter gooiden de corona-maatregelen roet in het eten en kon het evenement niet doorgaan.

Om de Orde van de Gulden Humor alsnog uit te reiken werd zaterdag een compacte versie van de Gulden Humor georganiseerd in de Paterskerk.

Illusionist Nigel Otermans bracht op magische wijze de onderscheiding, die bij de orde hoort, tevoorschijn. Daarna kreeg Huub Stapel de onderscheiding omgehangen door Bart Maes, voorzitter van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge.

Over Huub Stapel

Limburger Huub Stapel (Tegelen) werd bekend door zijn rollen in films zoals De lift, Flodder en Amsterdamned. Hij heeft diverse televisieprogramma’s gepresenteerd en is de laatste jaren steeds vaker te vinden op de Nederlandse theaterpodia. Eén van de bekendste voorstellingen is Mannen komen van Mars, vrouwen van Venusen en het wereldberoemde verhaal ‘Intouchables’. Ook speelt hij een van de hoofdrollen in ‘Flikken Rotterdam’.

Stapel is inmiddels woonachtig in Amsterdam, maar hij is Limburg altijd trouw gebleven. Hij was dan ook zeer vereerd toen hem werd gevraagd of hij deze bijzondere onderscheiding in ontvangst wilde nemen.

Over de Orde van de Gulden Humor

De onderscheiding Orde van de Gulden Humor wordt sinds 1962 door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) uitgereikt aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van de levensblijheid, de humor of de vastelaovend. Stapel volgt Thijs Brand op. De bierbrouwer kreeg de onderscheiding in 2019 uitgereikt.