SP Weert in actie voor meer koopkracht

Steeds meer mensen komen in de problemen door de gestegen kosten voor energie, boodschappen en tanken. Bijna één op de tien kinderen leeft volgend jaar zelfs in armoede, heeft het CPB onlangs bekend gemaakt. Dit terwijl de winsten van grote bedrijven torenhoog zijn, stijgende de kosten voor mensen en blijven de inkomens achter, aldus de politieke partij SP in Weert.

De SP is daarom een campagne begonnen voor meer koopkracht. Ook de Weerter SP-afdeling sluit hierbij aan. Volgens de partij moeten de kosten omlaag en de inkomens omhoog.

Mathijs Fiddelaers, afdelingsvoorzitter van SP Weert: “Op 17 september is het PrinsjesdagProtest in Den Haag. Dat is hét moment om in actie te komen voor meer koopkracht. Het kan toch niet dat het kabinet voor dit jaar niks meer kan doen om mensen te helpen. De winter staat voor de deur en heel veel mensen zitten straks in de kou, dat kan echt niet.”

Het PrinsjesdagProtest start om 13:00 uur op de Koekamp, vlakbij het centraal station in Den Haag. Vanuit verschillende plekken in het land heeft de SP gratis bussen beschikbaar gesteld. Voor mensen die vanuit mee willen reizen naar Den Haag op 17 september kunnen zich aanmelden via [email protected].