Preuvement en Bakkersdag bij Eynderhoof op 11 september

Nederweert-Eind – Zondag 11 september 2022 staat Eynderhoof in Nederweert-Eind in het teken van smaak en “preuven”. Je kan kennis maken en proeven van al het heerlijks uit grootmoeders tijd.

Centraal bij dit preuvement staan de stokers en de bakkers van Eynderhoof. De stokers en bakkers maken gebruik van een met takkenbossen gestookte stenen oven en deze oven spreekt het meest tot de verbeelding. Het is verrassend te zien hoe weinig hout de stoker nodig heeft voor het op temperatuur brengen van zijn oven. De houtoven is een uitgekiend geheel: de stenen van het gewulf absorberen de hitte, en omdat het gewulf dubbelwandig is en er zich in de tussenruimte een laag zand bevindt kan de warmte moeilijk weg.

De bakkers van Eynderhoof bakken voor deze speciale dag in deze houtoven diverse brood producten.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Deze dag zien ze in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

Je kan in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het eigen bakhuis. De muziek wordt deze middag verzorgd door Speulendjer-Wiees. Het museum is op 11 september open van 13.00 tot 17.00.

Voor meer informatie: www.eynderhoof.nl