Een goede wijnbeurs behoeft geen krans

Zondag werd in het Franciscus Huis in Weert de Weerter Wijnbeurs georganiseerd. Goede wijn behoeft geen krans en dat geldt ook voor de wijnbeurs. Het was immers alweer de twaalfde editie van dit evenement.

De Weerter Wijnbeurs is de plek bij uitstek om wijnen te proeven van diverse lokale en regionale wijnhuizen. Tevens was er gelegenheid om diverse culinaire versnaperingen te proeven en was er een kunstexpositie te zien.

Elk jaar is de wijnbeurs goed voor zo’n 300 bezoekers die samen gemiddeld 10.000 euro opbrengen voor het goede doel. Zowel de wijnhuizen als de deelnemende kunstenaars zullen een deel van hun opbrengst schenken aan het goede doel.

Wijnhuis Colaris 100 jaar

Ook in de naastgelegen Paterskerk kon men volop wijnen proeven. Daar stond het Weerter wijnhuis Colaris stil bij hun 100-jarig jubileum.

Bekijk een sfeerimpressie.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel