Windscherm sneuvelt tijdens opstootje op NS-station

112 Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Op het NS-station in Weert heeft afgelopen nacht rond 0.40 uur een opstootje plaatsgevonden. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse om in te grijpen.

Een aantal mannen gedroegen zich erg agressief op het station. Ze sloegen ‘als een gek’ op de trein. Daarbij zat een man aan de tas van een NS-medewerkster. Toen de medewerkster dat door had werd de man agressief. De NS-medewerkster moest vervolgens letterlijk van zich af slaan. Ze wist zich kranig te weren waardoor ze voorkwam dat ze verder slachtoffer werd.

Tijdens de golf van agressie op het perron moest ook een glazen windscherm er aan geloven. De ruit werd aan diggelen geslagen.

De politie was snel ter plaatse en ving de NS-medewerkster en een getuige op. Intussen zaten de mannen weer in de trein die richting Eindhoven vertrok. De politie van Brabant Zuid-Oost werd in kennis gesteld om de mannen in Eindhoven in de kraag te vatten. Intussen werden in Weert getuigenverklaringen opgenomen.

Het was flink schrikken voor de medewerkers en reizigers. Op het ‘probleemtraject’ Eindhoven – Weert is al enige tijd sprake van overlast. December vorig jaar vroegen de vakbonden namens het NS-personeel al om maatregelen omdat men zich onveilig voelde.

Bekijk een video: https://youtu.be/1wmIPW0Ma4A

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties