Open dag gerenoveerd pand ‘De Spil’ op Molenakker

Op zaterdag 15 oktober zijn de deuren van het onlangs gerenoveerde pand ‘de Spil’ op Molenakker geopend voor alle geïnteresseerden. Van 11.00 tot 15.00 uur staan de daar gevestigde fysiotherapeuten, huidtherapeuten en diëtiste je graag te woord. Onder het genot van een kopje koffie of thee natuurlijk!

Gemeenschapshuis

Sinds 2004 diende het pand ‘de Spil’ als gemeenschapshuis waar verenigingen, de basisschool en andere organisaties gebruik van maakten. Het pand viel onder beheer van de gemeente Weert en onder andere het Weerter Mannenkoor, bridgeclub A la Carte, Line dancing El Paso, kerkgenootschap The Vine of Life, de Weerter Sportraad en het WOK Muziektheater organiseerden hier hun activiteiten.  Op nieuwjaarsnacht 2014 brak er een brand uit in het gebouw aan de Molenakkerplein, waarna het gebouw door de gemeente is gerenoveerd. 

Nieuwe functie

In maart 2020 kreeg het gebouw een nieuwe functie. Joost Philipsen werd eigenaar van het pand en samen met Kevin Meijer vestigden zij, na een 6 maanden lange verbouwing en renovatie, Fysiotherapie Philipsen & Meijer in het voormalig wijkgebouw. Na meer dan tien jaar een succesvolle praktijk te hebben opgebouwd in Ell openden zij een tweede vestiging in het voormalig wijkgebouw.

Al snel sloegen zij de handen ineen met een tweetal andere disciplines om zo de kwaliteit van zorg nog verder uit te breiden. Claudia Christiaens besloot na jarenlange ervaring in de diëtetiek bij ondere stichting Land van Horne om haar eigen diëtistenpraktijk te openen. Ook Lucy Aquarius en Ymke Somers van Huidtherapie Aquarius & Somers vestigden hun praktijklocatie in de Spil naast de tweede vestiging in Stramproy. Als multidisciplinair team werken zij inmiddels succesvol samen om patiënten te helpen bij hun gezondheidsproblemen en hulpvragen. 

Open dag

Door de corona perikelen van de afgelopen twee jaar heeft er nog geen officiële opening plaatsgevonden voor vrienden, kennissen, familieleden, collega’s en buurtbewoners. Om hier toch nog vorm aan te geven organiseren zij op zaterdag 15 oktober gezamenlijk een open dag. Graag willen zij buurtbewoners een kijkje laten nemen in het verbouwde pand en willen zij eenieder die geïnteresseerd is kennis laten maken met de zorgverleners binnen deze praktijken. 

Praktische informatie

  • Open dag De Spil
  • Datum: zaterdag 15 oktober 2022
  • Adres: Molenakkerplein 115
  • Tijd: van 11.00 tot 15.00 uur
  • Entree: gratis

Bekijk foto’s van voor én na de verbouwing.