Uniek concert in St. Martinuskerk

Muziekliefhebbers kunnen op zaterdag 29 oktober terecht in de St. Martinuskerk voor een uniek concert. Deze kerk zal het decor zijn van een muzikale samenwerking van Harmonie St. Joseph 1880, het Percussion Ensemble Weert én stadsbeiaardier Frank Steijns.

Tijdens het concert zal de premiere plaatsvinden van “Retrospective 1880”. Dit muziekwerk is eind 2020 gecomponeerd door Bart Deckers, die ook dirigent van de harmonie is, tijdens de Covid-lockdown ter ere van het 140-jarig jubileum van de Harmonie St. Joseph 1880 Weert.

Akoestisch “Dolby Surround”

De titel behelst zowel een retrospectief naar de laatromantische periode tijdens de oprichting van de harmonie zoals de revisie van de finale van de 4e symfonie van Anton Bruckner of de geboorte van de eerste koningin der Nederlanden; Koningin Wilhelmina, maar ook letterlijk een ruimtelijke uitleg. In deze compositie voor slagwerk ensemble, met een dubbele slagwerk bezetting, harmonieorkest én beiaardier wordt gebruik gemaakt van de hele St. Martinuskerk. Hierdoor zal de luisteraar een akoestisch “Dolby Surround” ervaren.

Frank Steijns

Frank Steijns is de beiaardier van de stad Weert en dus onlosmakelijk verbonden met de St. Martinuskerk. Hij zal met een mobiel carillon zijn medewerking verlenen in deze compositie.

Percussion Ensemble

Het Percussion Ensemble Weert, o.l.v dirigent Rico Stevens, beiaardier Frank Steijns én de Harmonie St. Joseph Weert, o.l.v Bart Deckers, nemen je mee in een 20 minuten durend retrospectief in tijd én ruimte.

Praktische informatie

Uiteraard zal er meer moois te horen zijn tijdens dit concert. Laat je verrassen in deze mooie ambiance. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk, hoewel een vrijwillige bijdrage enorm gewaardeerd wordt.

Voorafgaand aan het concert zal de harmonie de avonddienst in de kerk muzikaal opluisteren. Voor meer informatie: weertharmonie.nl.