Verdeelpunten geplaatst voor glasvezel in Cranendonck

Soerendonk – DELTA Netwerk is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Budel, Gastel, Maarheeze en Soerendonk.

Vandaag werden drie PoP’s geplaatst in de gemeente Cranendonck. Een PoP is een Point of Presence, ofwel een bovengronds verdeelpunt en dient als schakelstation naar het landelijke netwerk. Vanuit de PoP’s worden de aangesloten woningen gevoed.

MZ-01 werd geplaatst in Maarheeze, SRDK-01 werd geplaatst in Soerendonk aan de Praatsveld en SRDK-02 werd feestelijk geplaatst aan de Kouwbergen in Soerendonk met wethouder Marcel Lemmen van de gemeente Cranendonck, Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk en Levi van der Heijden, operational director Circet Benelux.

Glasvezel belangrijk

Wethouder Marcel Lemmen van Gemeente Cranendonck vertelt over het belang van glasvezel voor de gemeente: “Ik wil dit toch wel een mijlpaal noemen. We zijn als gemeente al tien jaar bezig met de grote kernen en we staan nu op het moment ook de kleine kernen aan te sluiten. In Cranendonck stellen we ons altijd de vraag wat heeft onze inwoner eraan? Door deze glasvezelaansluiting krijgen onze inwoners de mogelijkheid tot snel internet, niet alleen een film kijken en streamen zal gemakkelijk gaan, ook door de domotica zullen onze ouderen langer thuis kunnen wonen en worden onze inwoners in staat gesteld om thuis te werken en dichterbij hun gezinnen te kunnen zijn. Iedereen in Cranendonck heeft uiteindelijk de
mogelijkheid om te genieten van glasvezel.”

Zoveel mogelijk woningen een glasvezelaansluiting

Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar wethouder Lemmen van de gemeente voor het vertrouwen en de samenwerking in het verglazen van dit deel van Nederland. Piet: “Wij zijn in Cranendonck in het buitengebied begonnen. Voor de kernen waar we nu mee aan de gang gaan hebben we opnieuw goede afspraken kunnen maken met de gemeente Cranendonck. Op het moment dat de verdeelkasten zijn geplaatst en aangesloten worden hebben de bewoners van de gemeente Cranendonck toegang tot glasvezel. De Pop plaatsing is hierom een heel mooi moment en symbool. Ik wil graag de ambassadeurs en de resellers in dit gebied bedanken. We kijken met veel plezier terug op de samenwerking in deze gemeente. We wensen de aannemer veel succes met de uitvoering en hopen op een veilig en goed project.”

Graafwerkzaamheden gaan van start

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Circet Nederland waarbij zij ervoor zorgen dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden.

Levi van der Heijden: “We zijn hier een maand geleden begonnen als aannemer Circet Nederland. We zullen in totaal 57 kilometer graven om hier glasvezel aan te leggen. Zoals het er nu voor staat zullen we in april volgend jaar gereed zijn met het graafwerk. De eerste huisaansluitingen worden begin volgend jaar gerealiseerd en zullen naar verwachting voor de zomervakantie van 2023 in Cranendonck gereed te zijn.”

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken.

Belangstelling voor glasvezel?

Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting, maar nog geen abonnement willen, kunnen een afspraak maken met de aannemer via 0495 72 51 95 of via [email protected]. Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen zich aanmelden via www.deltanetwerk.nl.

In Cranendonck zijn een aantal lokale verkopers, zoals van der Kampen, telecombinatie Budel en VTV Computers waar bewoners terecht kunnen met hun vragen en voor meer informatie.