Feestelijke opening Glasvezel Informatiepunt Budel-Schoot

Algemeen Cranendonck Economie Regio 3 reacties 3 min. leestijd

Budel-Schoot – Vrijdag 28 januari jl. openden wethouder Frans Kuppens, gemeente Cranendonck, Margot Pennekamp, projectleider DELTA Fiber Netwerk samen met lokale ambassadeur Floor De Backer op feestelijke wijze het Glasvezel Informatiepunt aan de Grootschoterweg 119 in Budel-Schoot.

Inwoners van Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk kunnen hier terecht met vragen of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Wethouder Frans Kuppens, gemeente Cranendonck “In het buitengebied van onze gemeente is eerder al glasvezel aangelegd na een campagne voor vraagbundeling. Mede dankzij de lokale ambassadeurs is het minimale percentage voor aanmelding destijds ruimschoots behaald. Dat geeft ons veel vertrouwen voor succes in deze vraagbundeling voor glasvezel in de kernen. Zo kunnen we met zijn allen goed verbonden blijven”, aldus wethouder Frans Kuppens. 

Goed internet is voor iedereen Floor De Backer is ambassadeur voor glasvezel. Zij woont in Soerendonk, en zet zich lokaal in voor glasvezel. “Wij zijn thuis maar met twee. En toch zien we dat als we online zijn en de verbinding onstabiel is, je bepaalde woorden mist in een gesprek. Met al dat thuiswerken is dat zeer vervelend. 

In onze gemeenschap zijn er vast mensen die denken dat ze geen internet nodig hebben. Terwijl ook zorg op afstand heel prettig kan zijn. Je blijft immers in je vertrouwde omgeving. En de kleinkinderen vinden het natuurlijk ook heerlijk als er bij opa en oma goed internet is!” 

Verschillende informatieavonden, zowel online als fysiek Margot Pennekamp, projectleider DELTA Fiber Netwerk: “De glasvezelcampagne is in volle gang. Wat ons betreft komt binnenkort ook in Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel en Soerendonk supersnel internet! Ook het deel van Maarheeze, waar nog geen glasvezel ligt, nemen we mee in deze campagne. Om inwoners zo goed mogelijk te informeren, organiseren we verschillende informatieavonden. Op 15 februari gebeurt dan online. En op 23 februari en 3 maart organiseren we kleinschalige informatieavonden in de buurt. Meer informatie hierover kan men vinden op gavoorglasvezel.nl.” 

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk op gavoorglasvezel.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
3 reacties